Kritikák

Igaz, megfogadtam magamnak, hogy ide nem kérek kritikát, de nehéz volt ennek ellent állni. Csak azért fogadtam meg, mert már a csapból is ez folyik, de mégis csak érdekel, mások mit gondolnak a történetről.


Fejléc:  A fejléc nem sokat árul el a blogodról ha tudsz szerintem csinálj/ csináltass újjat. Ha szrntél tudok is ajánlani egy embert aki szerintem szívesen csinál neked egy másikat!

Pont: 5/3

Kinézet: A kinézet nem igazán illik a fejléchez. Próbálj ugyan olyan árnyalatú színeket használni hogy összefüggő legyen. A hátteret változtasd meg valami egyszerűbbre mert így úgy se nagyon látszik a minta hisz széles maga a blog..
 Pont: 10/ 7

Történet: Neked is csak a bevezetőt olvastam el. Mint a címből is lehet következtetni ez egy focis blog. Mondhatni hogy hosszú részeket írsz ami nagyon jó. A bevezető rész nagyon tetszik mert nem sok minden derül ki, belőle felkelti az emberek figyelmét.
 Pont: 10/9 

Írásmód: Nem sok helyen látok helyesírási hibákat és szó ismétléseket. Tetszik ahogyan írsz.Csak így tovább
Pont: 10/10

Összesen: 35/29

Innen: http://youonlyonelife.blogspot.hu/

Design: Nem akarlak megbántani, de ez szörnyű, ahogy kinéz a blogod. Akkor foglaljuk össze.
1. A fejléc pocsék. Gyorsan keress egy fel egy profit, aki segít neked fejlécet készíteni.
2. A háttér SE a legjobb. A fejléchez igazísd mindig.
3. A blogarchíviumat a Közvélemény-kutatás alá raknám és a cseréket legalulra.
4. A bejegyzések címét és a dátum méretét vedd lejjebb.
Többet nem írok.
10/4

Story: Csak a Prológust olvastam el, de már nekem elég volt abból. Annak örülök, hogy nem Londonba játszódik a történet (kis piros pont), mert azt már iszonyatosan unom. A történet maga jó. 
10/8 + a kis piros pont (+1)

Össz.: 20/13

Innen: http://kritikaneked01.blogspot.hu/

Kinézet: Nem rossz. Az oldalak modul nem a fejléc alatt van,hanem az oldalsávban. Ez tetszik. Van chat is. A fejléc egy nem nagy dolog,de legalább van. A bevezető ki van téve,ami jó,mert az olvasók el tudják olvasni mindenféle kattingatás nélkül. 10/8

Történet: Még nagyon az elején tartasz,de nem rossz. A többség "Igen,imádom"-ra szavazott,és véleménye szerint is érdemes elolvasni. Helyesírási hibák részenként 1-1 található,de nem nagyon feltűnő. 10/9


További jó blogolást! ~L

Innen: http://lauraaakritikaiesmindenmas.blogspot.hu/

Ezt meg kimásolni se lehet, de itt a link:
http://criticsdesignhelp.blogspot.hu/2013/08/kritika85-szemetlada-csapat.html

Kinézet:

Ne haragudj, de borzalmas. Kezdjük a fejléceddel. Ez egy facebook borítókép, és a cím is nagyon egyszerű betűtípussal van ráírva. Szerintem rendelj egyet, akár innen, akár valamelyik oldalról. Ezt a témát nem szeretem nagyon, mivel ott a teteje ilyen kékes, és a blog szélességéből vegyél kicsit vissza, mivel az egyik oldalon nagyobb, mint a másikon. A részek címének valami kézzel írott betűtípust választanék, és a többi blogok modult levenném, hiszen láttam olyat is, amit két éve használtál. Hiányoltam a szereplők képét, az információkat. Bár a chat megvan neked, én a helyedben átlátszót raktam volna. A blog háttere nekem nem nagyon jön be, és az is zavaró, hogy az oldallal együtt görög. A színvilágban sem illik hozzá, mivel a fejléced és a betűk is rózsaszín-lila árnyalatban vannak, az pedig kék.


Összességében: 10/5Történet:
Lehet, hogy velem van a baj, de én a hátam közepére sem kívánom a fanficeket. Rettenetesen idegesít, hogy körülbelül minden második blog az, és ezzel önmagában semmi gond nem lenne, de hogy ráadásul még az alaptörténet is olyan gyenge, hogy ha valaki belekezd, bealszik rajta, az már gáz.  Nekem, személy szerint a te történeted se tetszett annyira, mivel más a külső is megbotránkoztatott. Helyesírási hibát nem nagyon találtam, csak elgépelést, viszont megjegyezném, néha nagyon unalmas és rövid mondatokat írsz. Viszont a történet tényleg nem sablonos, sehol sem találkoztam még ezzel a fajtával. Szerencse, hogy Eleanor a való életben nem ilyen, különben nagyon megutálnám.  Viszont én John helyében mérgesebb lettem volna, és nem csak annyi, hogy meghívom vacsorázni, és majd ott megbeszélem vele. Jobban kibuktam volna, például, rákiabáltam volna. Néha kicsit értelmesebb mondatokat írhattál volna:
-Mert őt is szeretlek! - írtad te. Én a helyedben úgy írnám: Mert őt is szeretem! 
Mindegy. A történeted annyira nem ragadott meg, mivel egy, nem nagyon bírom a fanficeket már, kettő, van az a rossz szokásom, hogy külső alapján ítélkezem és végül három, a fogalmazásoddal. Szerintem az ötlet aranyos, de ezt One Direction nélkül is meg lehetett volna oldani. Megmosolyogtam azt a részt, mikor Niall pattog össze-vissza, hogy megoldja a gondot. Szerintem  ilyen egy igazi barát. És a harmadik fejezet vége.. .Az nagyon viccesre sikerült. Ha a fogalmazásodon változtatsz, hosszabb és összetettebb mondatokat írsz, több olvasót szerezhetsz magadnak. És rakj bele még jó fordulatokat! ;)

Összességében: 10/7  

Innen: http://briorblogdesign.blogspot.hu/

A blog amiről azért nem írok narrátorszöveget mert azt tanították nekem, hogy amiről nem tudsz jót mondani, arról ne mondj semmit. De most ez a feladatom. A szemétláda csapat kritikája!

Kinézet: A fejléced egy sima tájkép, rajta a szöveggel. Nem raktad rá se Louist se Eleanort se Niallt se Harryt. A hátteredtől vibrál a szemem, a bevezetőd pedig csak ki van b*szva oldalra. Bocsi de ezt inkább nem pontozom.

Történet: Ezt sem fogom pontozni! Mi ez? De komolyan mi ez? Sajnálom, hogy belekezdtem... A prológus tetszett, de pusztán az lelombozott Eleanort beállítottad egy r*bancnak! Ha nem szereted akkor nem írsz róla. Én Daniellet nem szerettem így nem írtam bele a történetbe. Sajnálom hogy ezt pont tőlem kell hallanod de ez borzasztó! Harryt meg olyannak írtad le, aki simán átb*aszná a legjobb barátját. Simán lejött már 1 részről (mert nem olvastam tovább) hogy Larry Shipper vagy! Köszi, de nem kérek belőle!

Innen: http://blogdesignhelpers.blogspot.hu/

http://breathe-me-nathaniel.blogspot.hu/2013/08/k-szemetlada-csapat.html

Kinézet: A háttér tetszik,így arról nem is mondanék többet,na de a fejléc. Mindenképp szedd le ezt a Facebook borítóképet a fajléc helyéről. Csúnya. Az Ír Manó blogodnál nagyon szép fejléc van,ahhoz hasonlót kérj/csinálj. A Főháttérnél levenném a piros színű keretet,mert csúnya. A modulsávban tetszik, hogy a cím kék, a szöveg pedig lila! A dátum és cím méretét vedd kisebbre,mert így csúnya. 

Történet: Az alapsztori:Louis Tomlinson,Niall Horan,Harry Styles barátok és Louis focista. Van Eleanor Louis barátnője aki szex kapcsolatban van Harry-vel és egy másik pasival is "jár". Alapból már ebből bonyodalom van hát még ha Louis megtudná. És közben ott van Niall aki mindezt tudja, de nem mondja el Louisnak. Majd Louis-t megkeresi egy Milánói foci csapat, hogy szerződjön le velük. 
Nekem tetszik, mert nem kifejezetten sablonos. Viszont azt megkérdezném,miért írod minden blogodba Milánót? Nem baj csak úgy érdekelne.:) Szerintem jó a blogod és ne foglalkozz az utálkozó komentekkel!

Innen: http://mindentezenablogon.blogspot.hu/

Kinézet:   Nem nagyon akarlak elkeseríteni, de a kinézet nagyon nem szép. Nagyon-nagyon hiányolom a fejlécet, ami ugye sok esetben képes kedvet adni bele olvasni egy blogba. A fejléc kifejezi egy blog lényegét, és sokan (többek közt jó magam is) jól megfigyeli a fejlécet mielőtt olvas. Azt tanácsolom, hogy rendelj az oldalunkon egy fejlécet, szerintem rövid időn belül kezeid közé kapnád. Aztán a design. Ha jó a blog, legyen jó a design is. Ha oldalra pillantasz blogunkon, láthatod hogy Design-t is rendelhetsz tőlünk. Ezt ismét tudnám tanácsolni, mert a blogod színvilága egyáltalán nincsen összhangban. Szerintem egy jó blogot kihozhatnál ebből, egy teljesen új blogdesign-nal. A háttér lehetne világosabb, vagy ha ragaszkodsz a sötét színekhez, javaslok valami egyszerűbbet, szebbet. A modulok elhelyezése jó, csak a sok színű betű ami minden modullal változik, az üti ki a szemem. Remélem megfogadod javallataimat, és akkor többet kihozhatnál ebből.
10/3

Történet: Nagyon megoszló a véleményem erről a blogról. Igazán érdekes, és egyedi a történet, ami szerintem sok embert képes megfogni. Láttam hogy sokan belekötöttek, hogy fanfiction, és a One Direction-ről szól. Nos, ne foglalkozz velük. Oké, hogy ezeregy ilyen van, de ezeknek a fele kuka, mert sok tehetségtelen próbálkozik. Annyira sok, hogy ez a többi blogot is lehúzza, ami a srácokról szól. Ami nekem nem tetszik, hogy Eleanort szó szerint kurvának állítod be. Nem mondom hogy kötelező őt szeretned, de ha nem szereted, ne állítsd be mások szemében csitrinek. A másik, hogy Harry csak úgy szimplán képes átbaszni Louist. Nem tudom, szerintem Harry nem ilyen. Elszomorít hogy van aki ezt gondolja róla. És akkor a kép ami ki fog derülni. Tehát azt gondolom, hogy Larry Shipper vagy. Majdnem biztos vagyok ebben, de meglehet hogy tévedek. A titok számomra kissé kiszámítható. Ha nem tévedek az lesz, hogy Lou smárol egy sráccal..talán Harryvel. Ha meg tévedek, akkor ügyesen félre vezettél. Én semmiféleképpen nem hagynám abba a blogot, mert még valami érdekes is kisülhet belőle. Figyelj rá, hogy idővel se legyen sablonos. Szerintem egyedi, ami jó pont. Az utáló kommentekkel pedig ne foglalkozz. Hibákról pedig annyit: csak gépelési hibákat találtam.
10/7
Össz: 20/10


Innen: http://mindenamiblogkritika.blogspot.hu/

Kinézet: Egyáltalán nem tetszett. Nincs fejléced, a színek nem passzolnak, a háttered még annyira nem tetszik. Szerintem próbálj meg csinálni egy újat vagy keress egy designert, aki megcsinálja.

Írás/Történet: Kezdeném talán azzal, hogy bevallom, olvastam a kritikákat, amiket kaptál és a legtöbben az volt a baj, hogy milyennek állítod be a szereplőket. Nekem ezzel egyébként semmi bajom nem volt, mert szerintem egy fanfictionban nem feltétlenül kell megtartani a szereplők saját tulajdonságaikat és szerintem ez valamilyen szinten érdekessé tudja tenni a történeteket. Egyébként sok blogban is másabb a szereplőknek a jellemei és erre nem is figyelnek, és itt is szerintem az volt a feltűnő nekik, hogy Eleanor megcsalja Louist és Harry tudja, és fedezi. Nekem ezzel egyáltalán nem volt bajom és remélem érted, hogy mire célzok ezzel. 

Az írásodról annyit mondanék, hogy jó is meg nem is. Néhol nem kifejező, leíró néhol meg igen. Az elején azt mondtam, hogy na nem, ez nem jó, de aztán voltak kibontakozóbb részek, az már inkább tetszett. Az egyetlen dolog, ami nagyon zavart az a sok szemszög változás. A helyesírásról annyit, hogy helyenként inkább elgépeléseket láttam. 

Innen: http://r-and-a-critics.blogspot.hu/

Kinézet: Úgy gondolom, hogy a színek passzolnak csak a háttér nem egybe függő és ez eléggé kitűnik. Az egész blogot feldobhatnád egy fejléces képpel illetve pár képpel oldalt. A történethez nem nagyon passzolnak ezek a színek, főleg azért mert túl sötét.

10/6

Történet: Elkezdtem olvasni és nagyon izgalmasnak találtam. Tényleg nem sablonos a történeted, csak a szereplők tartoznak a szokásosak közé. A legtöbb blog 1D-s szereplőket választ. Mondjuk már ezen ne nagyon változtass, mert teljesen össze zavarnád az olvasóidat csak gondoltam leírom ha nyitnál egy új blogot, hogy én a helyedben nem 1D-s szereplőket választanék. A részeket vehetnéd rövidebbre, mert a rész végére már untam.

10/7

Innen: Email

Kinézet: 
Picit furcsa ,hogy nincs fejléc ,de viszont nem is nagyon lényeges..A betűtipius választás tetszik ,ahogy a betűk színe is mivel paszol a háttér színekhez.
Jó látni,hogy vannak modulok is a blogodon bár picit sokkalom főleg ezt a bevezető részt .Egyszerűbb ,ha a blog első bejegyzése ezzel kezdödne és akkor nem foglalná oldalt a helyet.

10/7

Történet:
Elég érdekes blog egy biztos ilyet még nem olvastam! Ne értsd férre nem sértésnek írtam.Az elején nehezen szoktam meg Elenor "új" jellemét ,mert ugye a valloságban más,hogy ismerjük ,de az 5.résznél már kezdtem megbarátkozni vele és onnantól könnyeben olvastam.Szerintem a történet jó csak az Elenor fanoknak nem nagyon ajánlom .

10/8


Remélem tudtam segíteni ,további sikeres írást!

Innen: http://blogsegitokritika.blogspot.hu/

~Fejléc:
  Nekem hiányzik, szerintem készítened kéne egyet vagy esetleg rendelned.
                                                                               10/0

~Sablon, Háttér:
  Ebbe nem tudok belekötni, passzolnak egymáshoz.
                                                                          2 x 10/10

~Történet:
  Nekem tetszik, ilyen történettel még nem találkoztam, egyáltalán nem sablonos. Ám a szereplők viselkedései nekem nem jönnek be, Eleanor egyáltalán nem ilyen, ahogy a többiek sem, de írtad, hogy eltérnek a valóságtól, úgyhogy nem szólók bele. Jól fogalmazol és hosszú részeket írsz, ami jó.
                                                                              10/7
~Modulok:
  Jól vannak elhelyezve, de én a helyedben a Blogarchivumot egy kicsit feljebb tenném, mondjuk a Chat alá.
                                                                              10/9

Összesen: 50/36

Innen: http://kritikatolunkneked.blogspot.hu/

Történet: Az írásoddal nincs semmi gond, bár néhol még kissé zavaros. Már ne haragudj, de én annál megálltam, hogy Louis Tomlinson meleg. Nekem nagyon nem jön be ez a műfaj, ellenzem ezt az egész dolgot, de ha te ilyet akarsz írni, csak tessék. Én ebbe nem szólhatok bele. Szerintem pedig elég jól írsz és más kategóriákba is beleölthetnéd a tehetséged, csak kissé pontosabban. 10/8

Helyesírás: Nyelvtani dolgok..! Helyesírással nincs gond, csak néhol elég sűrűn nem értem amit írsz. A vesszők után hivatalosan szóközt kell tenni, amit látom így is csinálsz. De ez már csak szőrszálhasogatás...10/7

Kinézet: A fejlécet lehet rendelni is, mert egy kidolgozottabb munka sokkal jobb és szebb. A mostani blogolók több, mint 75%-a a fejlécet megnézi: ha nem jó, vagy nem tetszik neki, nem is olvas bele a történetbe. Ez a design valahogy nem az igazi. Ha olyat raknál, amiben a szövegek mögött fehér a háttér, akkor egy másik oldalhátteret is rakhatnál, nem csak ezt a barnát. Bocsi, de én csak hajban szeretem a barnát, amúgy szívemből utálom. :$ 10/6-7

xx,Molly

Innen: http://crushandmore.blogspot.hu/

-Kinézet: wow, a fejléced szuper. Hirtelen Halloween-feeling tört rám. :D Plusz pont a kurzorért, cuki. 5/5

-Történet: Tényleg más-más személyiségeket kaptak a srácok, de nekem tetszik. Bár nem olvastam végig, bejön a történet. 5/5

-Íráskép: Választékos szókincsed van, amit teljes mértékben ki is használsz. A részek hosszúságárt külön gratulálok. Olvastam néhány mondatot, ami nagyon tetszett. Ilyen például az oldalsó kis leírás egyik része: „Aki nagyon gáznak találja, az húzzon el jó messzire.” :D 5/5
Összesen: 15/15

Innen: http://hands-up-design.blogspot.hu/

Design: Bocsi, de nem engedi bemásolni a fejlécedet, ami szerintem nem valami jó. Egyszerűen nem értem mit ábrázol, a blog címe meg csak rá van hányva. Már bocsi. A háttered nagyon tetszik, de egyáltalán nem illik a fejlécedhez. A blogarchívumot mindenképpen feljebb raknám a helyedben. Valami volt, ami rögtön szembe tűnt. Az oldalaknál (ami tetszik, hogy oldalt van és nem a fejléc alatt) a szereplők szót javítsd már ki! Szúrja a szemem! Azt a "Lázadás a sablon blogok ellen" képet pedig baromi gyorsan levenném onnan, mert egy, nagyon hülyén néz ki, kettő, ha valaki sablon blogot ír, nem biztos, hogy rossz. Azokat is meg lehet jól írni. A harmadik pedig az, hogy hihetetlen nagyképű ez! Majd szerintem az olvasók eldöntik, hogy sablon blog-e vagy sem. 

Történet: A sztori hihetetlenül tetszik! Tényleg nem sablon sztori és valami hihetetlen ahogy írsz! Imádom! Amikor az olvasó szemszögéből írsz, olyan mintha kívülről figyelném az eseményeket, majd mikor az egyik szereplő szemszögéből, úgy érzem magam, mintha én ő lennék. Nagyon szuper vagy! Emellett nem találtam helyesírási hibákat, legfeljebb egy-egy elírást, de ez minden íróval megesik. Szó ismétlést sehol nem találtam. Egyszerűen profi, amit csinálsz! :) Csak így tovább! (+1 feliratkozó)

(Remélem semmivel nem sértettelek meg, ha mégis, írj nyugodtan. Megbeszéljük.) 

Innen: http://kritikuszemmel.blogspot.hu/

Kinézet: Hát.. a fejléc nem igazán tetszik viszont a háttér annál jobban. íígy: 4/ 5

Történet: hű itt minden van. Buzik Kurvák Focisták:DD furcsa de még se rosz történet.. bár.. én bírom El-t de ha te nem tiszteletben tartom nem fogok azért rosz pontszámot mert tettszett a blog. 4,5/5

Összesen: 8,5/10

Innen: http://kritikafejl.blogspot.hu/


Kinézet: Nekem a fejléc nem tetszik. Nincs összhangba a háttereddel. Egy alap kék a háttere és rá az AC Milan+ a fiúk. Vagyis Liam kivételével mindenki rajta van. A háttér tetszik meg jó, csak akkor a fejléc az PNG-s legyen, vagy valami hasonló tipusú. A többi oké.Story: Nem tudok belekötni, nekem tetszik úgy ahogy van. Helyesírási hibát nem találtam. 

További jó blogolást! xx.

Innen: facebook


Szia.:)Én nagyon szeretem az olyan blogokat ahol valamelyik főszereplő meghal.

De ezt nem nézve is csodás az egész blog. Az írás 5/5.
A kinézettel sincsen semmi bajom. 5/5

Egy tanács /megfogadod vagy nem/ ne egy oldalra tedd a modulokat, mert ha jön egy idegen és keresgél akkor le kell menni majdnem a lap aljáig míg megtalálja azt a modult amit keres.:)

Innen: http://kritikaablogodrol.blogspot.hu/


Kinézet: A szemétláda csapat?Ezt most komoly?XD Nem azért, jó, meg ötletes.Még egy ehhez hasonló címet sem olvastam!A fejlécet lecserélném, nem a legszebb.Jól látom, hogy az ott Adam Lambert? Na erre kíváncsi vagyok!A háttér nem szép, és nem passzol a fejihez.A modulok sorrendje rendben van.A betűtípusok/színek is rendben vannak.A  bevezetés fül tetszik! Szépen megfogalmaztad, mondjuk ez nem ide tartozik.A szereplőknél szörnyű az a kék,piros meg zöld betű.A fekete is megteszi!A blogarchívum felesleges, ha van fejezetek fül.Valamelyiket szedd le.

10/5- a fülek szépek, meg a modulok is, meg minden, de a fejléc és a háttér...szerintem cseréld le!:)


Történet: Mit is mondjak? A történet eléggé, sőt nagyon egyedi.Még nem olvastam ehhez hasonlót.Eléggé szeretem a melegekről szóló blogokat.Ahhoz képest, hogy egy rakat szemszögből írsz, egész jó, de ezt hagyd el.Írd két szemszögből, mondjuk Harryéből, és Louiséból. Mert, ha jól értettem ők a főszereplők.A részek így hosszabbak és tartalmasabbak lesznek, meg egyébként is felesleges annyiból írni.Ha kettőből írod is megfogja érteni mindenki.Semmilyen hibát nem találtam.


10/8- annyira jó, egyedi, meg minden!De csak két szemszögből!:)

Innen: http://j-u-s-t-o-n-e-f-a-n-t-a-s-y-w-o-r-ld.blogspot.hu/

Kinézet:
 Fejléc: Nem szép! Az elgondolás jó, azok a képek vannak rajta, amiről a blog szól, de csúnyán vannak kivágva, egyáltalán nincsenek összeszerkesztve, összehangolva. A betűtípus nem illik ide, nem passzol semmi semmihez. Szerintem keress fel egy szerkesztős blogot és rendelj fejlécet, ha te még nem vagy ebben olyan ügyes.
Háttér: nem illik sem a fejléchez sem a bloghoz.
Modulok, modulsáv: A modulsáv rendben van, jó a sorrend, minden kint van, ami fontos.
Oldalak: A Fejezetek oldal felesleges, ha van kint oldalmodulban blogarchívumod!
A bevezető jól van megfogalmazva, de valahogy nekem nem keltette fel a figyelmemet. Lehet, hogy azért, merthogy a főszereplőid az 1D tagjai. Ez engem nagyon zavar. Mármint tudom, ez nem 1D fanfiction, de hogyha nem az, akkor miért ők szerepelnek benne?! Szerintem, vagy hát nekem ez nagyon furcsa volt.
A szereplők oldalból hiányzik egy „re” szótag így az simán Szepelők módján lógatja a lábát a Bevezető alatt. Ezen az oldalon megtudunk mindent a szereplőkről, engem az sem zavar, hogy a képek nincsenek egymáshoz igazítva, nem köti össze őket semmi. Engem nem zavar.
Kritikák oldalról nincs mit írni. Mint a nevéből is látszik, a kritikáid vannak ott.

Történetről
Az ötlet jó, tetszik, más, mint a többi.
Csak az első fejezetet olvastam el, mert marha sok dolgom van, úgyhogy főként az írásstílusodról tudok mondani egy pár szót és még pár dologról:
Alapvetően jól írsz, de van néha, tényleg néha szóismétlés és a párbeszédeid is furcsán hatnak. Csak próbáld meg felolvasni őket hangosan. És használj több leíró részt! Egyszerűen nem tudtam elképzelni a dolgokat. Oké, hogy megmondtad milyen hajú a szereplő meg hasonlók, de nem jelent meg előttem a dolog. Használj mellékneveket, jelzőket!
Túl sokat váltasz nézőpontot. Az ember belegabalyodik, hogy ki, kivel, mikor, hol és mit csinál…
Nekem még mindig furcsa hogy a szereplők az 1D tagjai, de mégsem az 1D tagjai.

Összefoglalva: Kérj valahonnan egy teljes designátalakítást. Az ötlet jó, jól írsz, de használj több leírást és részletezz! Ha ezeket megteszed egy nagyon jó blogod lesz!

Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel!

Innen: http://blogdesign-critics-dreams.blogspot.hu/

Ronnachia
[A fejlécedet valamilyen oknál fogva nem tudom kitenni, de jobb is, hogy nem látják az emberek]

Na, ugye ezt nem gondoltad komolyan ? Mondd, hogy nem ! Anyám ! Inkább bízd a blodat teljes mértékben egy jó designerre, mert az látszik, hogy te nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, sőt talán jobb is lenne a közel jövőben nem tevékenykednél...Te hol jártál, amikor az ízlést osztogatták ?
Figyelj, én ehhez a külsőhöz nem fűznék hozzáé semmit, neked is azt tanácsolom, hogy keress egy jó designert, aki egy teljes designátalakítást végez a blogodon (mert ez kell neki), majd ha mindez kész, gyere vissza és megbeszélhetünk egy kritikát, de most ne haragudj, nem fogom felsorolni a hibáidat, holnapig sem végzek. Na most teheted azt, hogy neki állsz fellebbezni, de hidd el, nem fog érdekelni, én megmondtam mit kell csinálnod, ha nem tetszik, ne csináld, a te dolgod ! Rajtad áll a döntés ! Hajrá !
Tiara Cassie B.

Innen: http://thebigbang-lzscg.blogspot.hu/

Történet: 10/5 Bocs, de ez undorító. Eleanor egy pénz éhes ribanc!?!? Ez még kitalált sztorinak is sok. Mert ha még úgy írnál róla, hogy 1x megcsalta Louist és szétmennek, oké. Na de ez!? Lehet, hogy csak én vagyok ilyen maradi, de ezen  szörnyűlködtem. Az első fejezeteket olvastam el és az utolsókat. Egyik sem javított semmit a bennem kialakult képről.... 
Kinézet: 10/7 A fejléc oké, bár nekem nem az igazi. Azok a potyogó csillagok... minek!? Csak zavar az olvasásban. Túl sok a lila és egy idő után már zavarja a szemem. Ezen egy picit változtass. 
Szereplők: Szerintem túl sok a focista, de ezen kívül mindent rendben találtam! :) 
Hát nem akarlak megsérteni, de nem fogom tovább olvasni. Az ilyen blogokat nem tudom elolvasni, se a bromanceseket. Valahogy felkeveredik tőlük a gyomrom. De attól még nem rossz. :)
Zsófi. :)

Innen: http://wearehereforyou-5devil.blogspot.hu/

Kinézet: Szép, az egész összhangban van. A fejléchez nem tudok hozzá fűzni semmit, hiszen én készitettem.A modulok is rendben vannak, csak annyi a problémám, hogy a blogverseny képe annyira fent van. Én inkább azt a cserék fölé raknám! De ha nem, akkor sincs semmi gond,elvégre ez nem nagy gond. Tetszik, hogy az egész design ilyen lilás, mivel a lila az egyik kedvenc színem.Egyedül a kurzor olyan fura nekem, mert fekete, és a csillámok lehetnének tiszta lilák,mivel ezek ilyen rózsaszínek.De persze ez nem jár pont levonással:) Mást nem tudnék hozzá fűzni, ezen kivűl minden rendben van:)
Pont: 10/9,5

Történet: Imádom!*o* Annyira beletudtam mindenkit képzelni. És ez hogy Eleanor egy kis ringyó (bocsi a szóért) nagyon eredeti,és nem hiszem, hogy sokan lemerték volna írni!Sajnos csak az első 3 részt tudtam elolvasni, mert nem sok időm van,de amint tudom bepótolom:) Van egy-két helyesírási hibát, de nem annyira feltünőek! Szóval vissza térve a sztorihoz! Nagyon tetszik,bár ott igen meglepödtem, amikor kiderült, hogy Eleanor Harryvel van. Tetszik, hogy Eleanor ilyen kis liba, de John-t tökre úgy képzeltem el mint Abraham Lincoln-t.Nem tudom miért:D Szóval, elég sokat röhögtem, mert Eleanor-t és Abraham Lincoln-t így elképzeltem..De nagyon tetszik a történet. Tisztára egyedi.Szomorú vagyok, amiért nem tudtam tovább olvasni, mert épp most nyitott be Louis Harryre a fürdőben. Juj..izgi rész lesz már látom előre. A fogalmazásoddal nincsen semmi probléma.Mást nem tudok írni, nagyon jó blog:)
Pont: 10/10*     <--- csillagos tízes:D
Összesen: 20/19,5 (+1feliratkozó)
Nagyon jó blog, ajánlom hogy folytasd!Remélem nem bántottalak meg semmivel,és további jó blogolást kívánok!:)
Ui: Bocsi hogy én se irtam nagyon helyesen, de már nagyon este van. xd
Jane R.

Innen: (szerki társamtól a közös blogból): http://follow-your-dreams-janerose.blogspot.hu/

A fejléceddel különösebb bajom nincs csak az,hogy Niall,Harry és Louis kivágása nem tetszik.Alapjáraton szép fejléc lenne,ha szebbek lennének a kivágások.
A háttér sem nyerte el a tetszésem,valami sokkal idevalóbb kéne.Továbbá az én meglátásom szerint leszedhetnéd azokat a nagy,lila,hulló csillagokat.A kicsi csillagok azok nagyon jók,jól el lehet velük szórakozni! :)
A modulok rendben vannak,de ha már van egy oldalad ahol a részek vannak,felesleges a blogarchívum! :)

Innen: http://freedom-criticsandother.blogspot.hu/

Fejléc: A fejléced szép. A közepe mégis üres. A főszereplőket általában középre szokás rakni, mert onnan tudjuk hogy ő(k) a főszereplő(k). A blog nevét valami díszesebb betűvel kellett volna rá írni.
A fejléc alja tépett. Amin azt értem, hogy nem le radírozva lett, hanem egy tépett PNG-t odaraktál és ezzel el is intézted, amit nem kellett volna.  Ha le radíroztad volna, szebb lenne maga az egész fejléc.

Fejléc értékelése: 10/6-7

Design: A design is szép. A háttér passzol a fejléchez, és ugyan ez fordítva. Ám de a szememet irritálja ez az erős lila..Egy halványabb lila hátteret kellett volna rakjál. Zavar, hogy olvasom a történetet, és a szemed előtt ott megy el a csillag, ami meg zavar az olvasásba. Ezt azonnal vedd le, mert zavaró. El tévedtem a történet olvasása közben, nem tudtam hogy hol tartottam. A betűk méretével nincs semmi gond, a színével sincs. Mégis valamiért zavar ez a sok lila.

Design értékelése: 10/8

Történet : A történeted tetszik. Itt-ott olvastam el 5-6 sort, bevallom. Mégis amit olvastam, tetszett! Hú, hát nem tudom, hogy mit is kéne írjak, mert semmibe se tudok belekötni. Helyesírási hibát nem találtam. Elírást sem. A történeted egyedi, nem lopsz senkitől se ötletet, hogy "hú, ez a rész nekem nagyon tetszik, ezért írok egy ugyan ilyen részt" vagy valami.. Egy szóval nem kopizol sehonnan sem.

Történet értékelése: 10/9-10

Innen: http://experience-the-beauty.blogspot.hu/

Kinézet: Juujjj, nemrégiben írtam kritikát a blogodról, csak akkor még a blog neve Just one fantasy world volt, a blogod kinézete meg zöld!:) Nem találtam meg a kritikáid közt amit én írtam, csak olyat, amit más írt a blogról.Na mindegy.A kinézeted nagyon sokat alakult.A fejléc sokkal szebb,bár a szereplők kicsit homályosak, és Harry karja is eléggé érdekes.A háttér passzol, és az egész kinézet összehangolt.Még
valamit! Szedd le azokat a potyogó csillagokat, mert nagyon-nagyon zavaró!!
10/7-összhang van.(Ja, és ITT a link, megkerestem azt, amit korábban írtam neked!:)

Történet: Ha jól látom, az utolsó fejezetben két szemszögből írtál és ez tetszik!Remélem tartani fogod ezt, mert ahogy az előző kritikában említettem felesleges.A többiről az a véleményem, mint legutóbb!
További jó blogolást!:)
10/- remélem tartod a két szemszöget!:)

Innen: http://keepyoureyesonme-criticsanddesign.blogspot.hu/

Történet:
Vélemény: na végre... Végre nem egy sablonos történet. Végre valami fordulatos történet. És végre egy olyan író, aki tudja, hogy mit csinál. Egyszerűen faltam az egész fanfictiont. Nagyon tetszik. Először meglepődtem Eleanoron, mert nem így képzeltem el, meg persze Louis-on is, de így sokkal érdekesebb és izgalmasabb volt. Két hibát viszont mondanék. Első: A bekezdésekbe rakd a történetet, mert így sokkal könnyebb olvasni és ne legyenek nagyon hosszúak. Második: A párbeszédeknél észrevettem, hogy a megszólalás után nem kötőjellel írod oda az érzelmeket és a kivitelezést. Nekem nagyon bezavart ilyenkor, mert szerintem így jobban meg lehet oldani. Ezektől függetlenül imádtam.
10/10

Desing:
Háttérrel nincs semmi bajom. Nagyon szépen harmonizál a fejléccel. De a fejlécnél nincsenek szépen elradírozva a dolgok. A modulok rendbe vannak
10/9.5

Kiegészítés:
Én már rátaláltam a blogodra és akkor engem a megjegyzések ledöbbentettek. Figyelj ne érdekeljenek, mert vannak olyanok akiknek tetszik és vannak olyanok akiknek nem. Nem lehet olyan történetet írni, amit mindenki szeret.
A másik a kritikák. Nem értem, hogy hogy lehet ilyeneket írni egy kritikába... na mindegy. Ne vedd figyelembe, csak akkor ha tudsz rajta javítani. Ennyi:D
xoxo Nusii

Innen: http://criticalsouls.blogspot.hu/

Design!
10/7
Őszintén szólva, nekem az összhang nem annyira tetszik. Ez leginkább a kicsit rikító lila téglás háttér  miatt van. A fejléccel semmi bajom nincs. Szerintem az tök jól lett megcsinálva. Viszont a bal oldali srác kivágása kicsit fura - főleg a fülénél. - A dátumot a helyedben kicsit kisebbre venném és halványabbra. A chat az olyan vidáman színes. Szerintem egészen jó, de a pirosas sorok nem igazán mennek ahhoz a sok lilához és pinkhez. A kurzort cseréld le, valami szebbre! ;) Persze ne a bandatagok arcát ábrázolóra.
Az elrendezéssel van a legtöbb bajom: a narancssárga blogger logók nagyon elütnek - kezdjük a színeknél. - Szép és jó, hogy a címek is lilák. Szerintem túl sok a linkes modul - elég lenne egy-kettő. - A legborzongósabb a "Magamról" modul, ami szerintem egy zavaró tényező minden elrendezésnél. Ha kint is van a blogon, akkor inkább legalulra tedd legalulra! ;) A blogversenyes képeket legeslegalulra igazítanám - ha a verseny indítója nem szabta meg... Ja és még a navarb-ot is levenném. Nem illik oda, de ez nem annyira tartozik a zavaró tényezők közé.
Én így rendezném el:
Oldalak
Chat
Rendszeres olvasók
Blogarchívum
Blogok
Magamról
    ....
Blogverseny

Történet!
10/9
Semmi kifogásom nincs a sztorid ellen. Kereken 5 sort olvastam el belőle - pontosabban a 20. részből. - Nem vagyok directioner, sőt bevallom, hogy teljes szívemből utálom őket. Nekem maga a történet alapja nagyon bejön. A külalakkal sincs bajom. A helyesírásod hibátlan. Habár vettem benne kissé túlzottan hosszú mondatokat. 
Amit nem csípek benne az maga a részek hossza. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem túl hosszú. Talán ha kihagynál pár fölösleges mondatot - ha úgy érzed - és ha tömörítenél egy iciri-picirit, akkor az is belekezdhetne az olvasásba az elejéről, aki a 20. résznél csatlakozott be. Persze ezt nem szabhatom meg, ki mennyit tud írni, mennyi az ihlet, mennyi a szabadideje az írónak. 

Összesen:
20/16

Innen: http://designfromelie.blogspot.hu/

Fejléc: Harry kicsit rosszul van kivágva de ez alig feltünő.De,tűtipus nagyon tetszik benne!

Háttér: Gondolom nehéz lehet találni.ehez a fejléchez színben passzoló hátteret. Keresgélj még egy kicsit.Addigra is nyugodtan maradhat a háttér.

Modulok: Per-fect.

Történet: Ritkán látok One Direction és egyben focis blogokat a történet egyedi akár csak a Louis Tomlinson köldöke blogod! (imádom)

Helyesírás: Egyetlen egyszer találtam benne helyesírási hibát! Gratulálok!

Innen: http://pastelblogdesign.blogspot.hu/

Kinézet:
A fejléc szép, a háttér is illik hozzá. Harry és Niall képe kicsit furcsa. Harry rosszul van kivágva Niallról pedig nem jó az a kép, de attól függetlenül szép!
10/7

Történet: Focis és One Direction… Nagyon jó a történet! Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. Nagyon szépen írsz, helyesírási hibákat pedig nem találtam, csak így tovább!
10/9 

Innen: http://krisztiandaudriana.blogspot.hu/

http://wlaatr.blogspot.hu/2013/11/a-szemetlada-csapat.html

Kinézet: A fejléc gyönyörű, jól mutat az égetett hatás az alján. A cím betűtípusa különösen jó választás: nem túl csicsás, de nem is unalmas. Az alap háttér rendkívül ötletes, és a színe is illik a fejléchez. A főháttér fehér színe jó párosítás a sok lilához. Az oldalsávval nincs sok probléma, de a fejléckészítőjének a nevét érdemes lenne közelebb rakni a fejléchez. A bejegyzések betűtípusával és a színével egyáltalán nincs gond. A blog kinézete összességében nagyon ízléses, ugyanakkor a történethez, és a sok fiú karakterhez nem túl jó választás a lilás szín. 10/7

Történet: A történet nagyon ötletes, egyáltalán nem sablon. Helyesírási hiba van benne, de nem annyi, mint ahány szóismétlés. Használj szinonimákat, mert akár egy mondaton belül is többször alkalmazol egy-egy szót, ami nem túl előnyös. Leginkább az nem tetszett, hogy a történeten belül használsz szalon képtelen szavakat (pl. csicska, szar) nem is kevésszer, és ez rendkívül irritáló. A trágár kifejezéseknek nem egy blogban van a helyük, más szavakkal is ki lehet fejezni pl. a rossz tulajdonságokat, amivel szimpatikusabb lesz maga a sztori is. A 2. rész elejére kiírtad, hogy nyugodtan mondjanak negatív véleményeket is, te pedig megpróbálsz javítani a hibákon. Ezzel szemben minden rosszindulatú kommentre szitkozódással reagálsz, ez nem helyén való. Próbálj meg higgadtan válaszolni (akármilyen stílusban kritizál az a személy), így az olvasóid is szívesebben írnak, majd jó véleményeket. Bármilyen jó a történet ezek a dolgok rontják az olvasás élményét. 10/4

Innen: http://hearts-without-chains.blogspot.hu/

Innen: (Nem lehet kimásolni, mert a szerkesztő egy barom XD)
http://critics-in-the-dreamland.blogspot.hu/2013/12/kritika-06.html

Vendég íróm írta♥ Köszönöm neki

Kinézet:

-Fejléc:tetszik, nincs túlzsúfolva és a képek is összhangban vannak a háttérrel.
-Háttér:Nagyon illik a téli időszakhoz tetszik a mozgó háttér illik a fejléchez is.
-Az elrendezés átlátható praktikus.
-A betűtípus tetszik egyszerű de jól néz ki a színnel ami megy a szövegháttérhez is.

Történet:

A történet eleinte nekem kicsit sok volt ilyen légbőlkapott dolognak tűnik...A fogalmazás nagyon jó nagyon ügyes vagy tetszenek benne a poénok amiket belevittél Louis karaktere nagyon tetszik,Harryé nem annyira,Niall karaktere is nagyon aranyos.Nagyon figyelsz a híbákra amiket javítasz is én nem találkoztam nagyon hibákkal a történet nekem nem nagyon jön be de nem szokásos és ez tetszik.:DDA fejléced tetszik, körülbelül sejtést ad, hogy most ebben legalább az egyik főszereplő focizik. Illik a hátteredhez. A modulok elrendezése már nem annyira nem tetszett. Írnám a sorrendet, ahogy nekem bejönne:

- ,,Fejlécért köszönet szerkesztő társamnak, Jane Rose-nek."
- közvélemény kutatás
- blogarchívum
- chat
- többi blogom
- azok a blogok, amiket szerintem cserének szántál
- magamról
Az oldalakat nem írtam oldalra, mivel az szerintem a fejléced alatt jobban mutat.
15/10


TörténetTetszik, hogy kiálltál a blogod mellett. Éppenséggel, hogy Louist homokosnak állítod be, attól ez a te történeted, te tudd, hogy mit akarsz írni. Szóismétléseket csak hébe-hóba találtam, ami nem vészes. Helyesírási hiba nincs benne, összefüggően fogalmazol így nem zavarodik bele az ember.


15/15
A kritikában az első 13 fejezetről fogok írni, nem az egészről!
1. DESIGN: A fejléced szerintem jó, bár az én szememet zavarja ez a neonos lila. :) A fiúk jól láthatóak rajta, és a mögöttük szereplő focisták is jók. Összességében tetszik. (5/4) A háttér is jó, csak ez is picikét zavaró, talán pixeles, bár nem biztos, hogy ez a baj... (3/2) A betűtípus nagyon jó, a szín viszont... hát, megmondom őszintén, nekem ez a lila nagyon bántja a szememet. (2/1) 
Összesen: 10/7 pont. Karakteres. ;)
2. ÖTLET: One Direction blog. Ez sablonötlet, de! Ebből a sok-sok sablonsztoriból, amit ezekről a srácokról írtak/írnak valamiben mégis különbözik. Különleges, mert teljesen másképp fogtál hozzá az egészhez. Először is: nem szerepel benne az egész banda, ami jó, és nem is csak egy személy van benne, ami szintén jó pont. Mondhatni, aranyközépút. Az is külön tetszik, hogy nem énekesekként szerepelnek, hanem focistákként. Tulajdonképpen ez nem "megszokott" 1D fanfic, és ezt pozitívumként mondom: nem átlagos. :) Csupán a fiúk neveit, és képeit használtad hozzá + esetlegesen a személyiségüket, vagy annak egy részét. Erről nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem vagyok directioner, és nem ismerem annyira őket, azon a 4-5 dalon kívül, amik egyébként többségében egészen jók. (Plusz, még ott van a szerelmi szál Harry és Louis között, és bár sokan fanolják ezt a párosítást - drága jó barátnőmtől tudom :) - , azért ez egy kicsit még különlegesebbé teszi az egészet) Tehát, azt hiszem, erre az ötletre, amivel egy átlagos dolgot egyedivé tudtál tenni, 10/10 pontot adnék.
Összesen: 10/10 pont. Ügyes! :)
3. MEGVALÓSÍTÁS: Vannak benne logikai bukfencek. Az egyik barátnőm Logikai Lekvárosbuktáknak szokta hívni a saját írásában. :) Elég sok van, szóval ezeket itt most kifejteném...
Azt írtad a bajnoki meccsre, hogy nincs tétje. Ugye, érted, mi ezzel a baj?
Amikor átvennék a focicsapatba, az teljesen irreális. Annyira, hogy nem kifejezés. Ez nem így megy, hosszasan tárgyalnak, és ha a focista szemtelen, vagy visszaszól, hát, akkor általában nem szokták kérni.
Informáciadagolási hiba: Louis (vagy már nem tudom, ki) szülei nem is szerepeltek, egy utalás nem volt rá 10 fejezeten keresztül, aztán később pedig megemlítik. Ez így nem jó, erre legközelebb találj ki valamit, borzasztó.
„Már a fejünket fogtunk Prince-szel ezen a brit hülye gyereken, hát persze, ott sosem süt a nap, muhahaha.” Muhahha. Ilyet maximum chat-en írhatsz a barátodnak, de egy felnőtt ember, aki ráadásul férfi, ilyet biztos ki nem ejtene a száján.
„-Nagyon tetszel és cuki vagy! Ja és a jellemedet is nagyon bírom!” Ilyeneket nem szoktak az emberek mondani.
 „-Valahogy mindig is éreztem, hogy nem vagy heteró.” Aznap ismerte meg, tehát nem mondhatod, hogy "mindig is", maximum "az elejétől fogva".
 „-Mióta Viola megfogant, azóta nem értünk egymáshoz. Utoljára 2009-ben szeretkeztünk, Viola meg 2010-ben született. Biztos vagyok benne, hogy amikor állítólag vásárolni megy, a szeretőihez megy! Nekem is kell egy ilyen!” - 1. Az emberek nem mondanak évszámokat!!! Nem jegyeznek meg ilyesmit, ez nem szokás. 2. Nekem is kell egy ilyen? Egy ovistól még elmegy, de egy felnőtt férfiről beszélünk.
 „Ő előtte meg Luca állt és a többi már nem számít.” - Ilyen ziccert kihagyni! Pedig itt olyan szépen leírhattad volna  többi csapattársat is, külsőre legalább... 
 „ Találkoztunk is a megbeszélt helyen, egy puszival köszöntöttük egymást. Ez amúgy egy kávézó volt, így hamarosan vettünk is egyet magunknak.” - Egy kávézót...?!
„Reggel, amikor felkeltem és tükörbe néztem, láttam, hogy a hajam szanaszét áll és így nem láthat meg senki, tehát gyorsan be kell lőnöm a tipikus El Shaarawy frizurát, amit sokan menőnek és egyedinek tartanak és már a szurkolók körében is láttam, hogy néhány kisebb vagy nagyobb gyerek lekoppintotta az én híres frizurámat.” Erre komolyan azt hittem, hogy egy nő az. De tényleg... egészen addig, míg meg nem említetted, hogy borotválkozott...
„Most szólok, hogy nekem holnap Manchesterbe kell mennem egy hétre, mert egyetemre járok, de próbálok minél előbb visszatérni hozzád!” - Az egyetem nem egy hétig tart... Valamint, ha bizonyos ideig nem jár be, simán kicsapják. Azért légy szíves, nézz utána a dolgoknak... 
A következő: van, ahol működik a több nézőpontos narrálás, de van, ahol nem. Nagyon ügyesnek kell lenni, hogy kettőnél többet szépen vigyél, és ez neked abszolút nem sikerült. Mindegyik nézőpont tök egyforma volt nekem, egyedül Eleanoré volt egy kicsit más. Az viszont pozitívum, hogy rendszerint a félbehagyott jelenettel kezd az új narráló, így követhető a dolog.
Aztán, sok az időváltás. Tessék eldönteni, hogy most múltat vagy jelent használsz! Mert ahogy most van, az eufemisztikusan szólva nem igazán jó. Itt van néhány példa: „Én Louissal laktam, Niall és Harry meg valahol a szomszéd utcában, tehát nem voltak túl messze tőlünk. Ma este randim van, így nem alszom otthon, Louisnak meg ki kell találnom egy mesét, hogy ne gyanakodjon.”
„Igaza van valahol, mert mégsem lehetek kettővel, ezzel én is tisztában voltam, de valahogy döntésképtelen vagyok.”
 „Mondta lehajtott fejjel, majd az ajtó felé sétált, úgy tűnik menni készül, de nem engedhetem el, amíg el nem mond mindent. Utána mentem és lefogtam a kezét.”
„Nem kéne ennyire gyűlölnöm, valamiért utáltam őt és nem tudtam iránta közömbös maradni.”
„Itt fekszik mellettem meztelenül, csak egy vékony takaró volt rajta, ahogy rajtam is.”
 „Mikor hazaértem, Eleanor is ebben a percben jött meg egészen véletlenül.”
Ezek nagyon megakasztottak az olvasásban, többek között ezért is olvastam végig csak 13 fejezetig (a többit igazából csak áttekertem, kihagytam részeket).
Összesen: 10/3. Ne haragudj, de... nem bírtam tovább...
4. STÍLUS, FŐSZÁL: Hajjajjj... nem fogsz szeretni a szavaimért, úgy érzem. Segítőszándékkal írok, ezt azért ne felejtsd el. Az alapötletedet imádtam, de tényleg! Ennek ellenére mégsem tudtam szeretni a blogod. És hogy miért? Mindjárt kifejtem.
Szóismétlések. Rengeteg van belőlük. A fele ismétlés. De tényleg. Ezen lehetne javítani, ha szinonimákat használnál.
Egy csomó, csomó hibás kifejezés, szófordulat van benne... hemzsegnek. Pl. "Kiadtam a taccsot". Nem kiadtam, hanem kidobtam. Továbbiak:
Nem kell miért aggódnod. Helyesen: Nincs miért aggódnod.
Választás elé tett. Helyesen: választás elé állított.
Érthetetlenül a fejemet ráztam. Helyesen: értetlenül a fejemet ráztam.
„-Hogy van?
Kérdeztem izgatottan.” - Maximum zaklatottan, nem hiszem, hogy annyira izgatott lett volna, miután elütötték az egyik barátját...
„Ezt bezzeg senki sem veszi észre, hogy milyen rohadt béna egy játékos az!” - Ez a mondat pedig úgy rossz, ahogy van.
 „Mélyen a szemeimbe nézett és én is az övében.”  - Ezt pedig nem tudtam értelmezni.
 „-Muszáj vagyok, Adam!” - Itt arról volt ugye szó, hogy elhagyja-e vagy sem. Szebben így hangzana: "Muszáj, hogy elhagyjalak, Adam!".
  „Kimentem és rá csuktam az ajtót. Leültem Niall mellé a kanapéra, aki épp egy idióta rajzfilmet nézett, amin szakadott.” - Helyesen szakadt, nem pedig szakadott.
Pl. ami zavart, a szóismétlés:
 „-Jaj, hagyjad már, te annyira pesszimista vagy, mindenben a rosszban látod! Na szia, ír barátom, remélem nem tettem tönkre az estédet!


Ezzel el is mentünk az ír barátomat ott hagyva. Elmentünk egy hotelba, kivettünk egy szobát, majd felmentünk.”

A főszálad elég nehézkesen indult, az első hét fejezetben nyomát nem leltem. Dolgozd és bontsd ki jobban szerintem.
A stílusodról pedig annyit, hogy nagyon-nagyon szájbarágós vagy, és nem igazán tudom élvezni az olvasást... Valamit ezzel kellene kezdened, mert nem gördülékeny, inkább darabos, és engem személy szerint irritált.
Összesen: 10/3. Nem tudok mást hozzáfűzni.
5. ÖSSZBENYOMÁS: Hogy összbenyomás? Csatolnék ide egy képet, ami eszembe jutott a blogodról, de nem teszem, azt hiszem, ezzel mindketten jobban járunk. Összegezve csak azt tudom mondani, hogy fejlődnöd kellene, de komolyan. Nagyjából ugyanolyan volt az első rész meg az utolsó (már amennyit el tudtam belőle olvasni). Nem akartalak ezekkel megbántani, tényleg nem az a célom, de ezt nem tudtam szebben leírni, nagyon sajnálom. Nem, ez nem azért van, mert nem vagyok Directioner, és nem azért, mert nem vagyok Larry shipper. Egész egyszerűen ez azért van, mert én, az egyszeri olvasó így éreztem. Nem volt bennem ellenszenv, vagy ilyesmi, egyszerűen ez az igazság a részemről (de mint tudjuk, az igazság fragmentált, tehát másnak lehet más igazsága is). Sajnálom, hogy le kell írnom, de szerintem sok-sok, nálad sokkal, de sokkal tehetségesebb blogger is van a világban. Ha 10 éves lennél, azt mondanám, hogy nagyon jó, és ujjonganék, de sejtem, hogy már elmúltál annyi. Ha esetleg írós irányba szeretnél menni, vagy valami, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy ne tedd. Különben csalódni fogsz. Nagyot. Nagyobbat, mint ebben a kritikában.
6. HELYESÍRÁS: Azt nem írnám le, hogy mivel nincs problémád, itt csak azokról lesz szó, amikre érdemes lesz a későbbiekben (is) odafigyelned. :) Központozás. Figyelj a vesszőkre, néhol zavaró, hogy hiányzik, vagy hogy több szerepel a kelleténél! Illetve, van olyan rész, ahol pontot raksz egy kérdőmondat végére. Ügyelj rá, úgy sokkal élvezhetőbb egy blog, ha jó a helyesírás! Számok. Fogalmazásban mindig, de mindig betűvel írjuk a számokat (kivételt képeznek az évszámok, a római számmal írandó dolgok, stb.). Kötőszavak. Sok helyen hiányzott pl. a hogy. Olyan helyen, ahol nem lenne szabad elhagyni. (bár lehet, hogy ez inkább stilisztikai baki). Az igekötős igékkel (szerencsére :) ) nincs problémád, pedig rengeteg blogon találkozom ilyesmivel.
Összesen: 10/6,5 pont. Van még hová fejlődni, a harmincadik fejezet körül már egész jó. Csak így tovább. ;)
7. ÉRTHETŐSÉG: Az érthetőséggel néhol bajok vannak, egy-két helyen - a kötőszavak hiánya miatt - nem értem, mit szeretnél nekem mondani. Másrészt, ahol meg érteni, ott meg néhol túlságosan is szájbarágós az egész. Sokszor elmondasz dolgokat, amiket nem kellene. Nincs semmi szükség rá, az olvasó elsőre is érti. :) Azt viszont örömmel látom, hogy ezek a kezdeti hibácskák, hiányosságok kezdenek a vége felé eltűnni... ehhez mindenképpen gratulálok!
Összesen: 10/7,5 pont. Fejlődj még egy kicsit, és nem lesz ez rossz. ;)
8. LEÍRÁSOK:Huh, ez nehéz menet lesz. Ha nem bírod a kritikát, ezt a részt ne olvasd el. Igazából, ha nem lennének fent képek a szereplőkről, akkor azt sem tudnánk, ki hogy néz ki. Sehol egy hely, vagy tárgyleírás, szereplőleírás is csak annyi van, hogy megemlíted, hogy Niall szőke, és hogy Harry-nek jó a feneke (?). Az első tizenhárom fejezetben (addig jegyzeteltem a sztorinál) egy gramm leírás nem sok, de még annyi sincs benne. Sajnálom, de ami nincs, azt nem tudom pontozni…
Összesen: 10/0 pont. Ha tennél bele, élvezhetőbb lenne.
9. PÁRBESZÉDEK: Kezdjük azzal, hogy rosszul használod a párbeszédeket. Nálad ez van:
- *mond valamit*.
Mondta Harry.
Így lenne helyes:
- *mond valamit* - mondta Harry.
Igazából, ami a párbeszédek illeti, nagyon esetlenek, és néha azt sem írod oda, ki mondta, pedig ez fontos lenne, főleg, mert nem vagy még azon a szinten, hogy a szereplőid „hangját” meg lehetne különböztetni. Engem ez sok helyen megkavart.
Összesen: 10/4 pont. Sokat kellene ezt még gyakorolnod. :/
10. KARAKTEREK: /csak négy főbb karaktert fogok pontozni, és kifejteni róluk a véleményemet/
Louis:Próbáltam kedvelni, hiszen elvileg ő a főszereplő… De nem igazán jártam sikerrel. Megmondom, miért. Először sajnáltam szerencsétlent, amiért megcsalják, de annyira az orra előtt történtek a dolgok, hogy egy idő után már nem azt mondtam magamban, hogy „szegény Louis!”, hanem azt, hogy Louis vak, és nem sajnáltam már azért, ami történt, mivel az ő hibája (is). Valamint, ugye Eleanor egy barátnőjének nevét sem említetted sehol, és Louis volt a hülye, hogy bevette. Egy barátnője sem szerepelt ugyanis, meg semmi, így simán gyanakodhatott volna. Ez nagyon idegesített benne. Aztán, nem tudta eldönteni, elmenjen-e Milánóba, akkor tényleg átéreztem a helyzetét. Mikor megérkeztek, és befogadta őket Luca, aztán olyanokat gondolt magában, akkor megint sajnáltam egy picit Louis-t. Az alvajárás olyan modvacsinált dolog volt, nem hiszem, hogy előre kigondoltad volna. A fülfájással ugyanez a helyzet. Tudod, mi jött le nekem abból? Hogy ülsz a géped felett, jaj, most kéne egy probléma, vagy magyarázat. Ülsz rajta tíz percet, kimész a konyhába, meghámozol egy mandarint, és miközben megeszed, kigondolod. Ez így nem jó. Sejtetni kellene előbb is, és akkor nem lenne ilyen hatása. Őszintén szólva, én nem hittem el sem azt sem, hogy alvajáró, sem azt, hogy fáj a füle. Egyáltalán van ilyen betegség? Mert szerintem nincs. Persze, lehet, hogy tévedek, ez esetben elnézést kérek, de én még ilyenről nem hallottam. Azzal nálam végleg betette a kaput, hogy elvette a gyerekek reggelijét! Ki képes ilyenre, de most komolyan! Oké, hogy nem csináltak neki reggelit, de nagyfiú, meg tudja csinálni szerintem. Ez a kirohanás gyerekes és alaptalan volt. Aztán, hogy ezek után Benedetta fejét a mosogatóba dugta, na, hát… ezek után képtelen voltam a legkevesebb részvétet is tanúsítani iránta. Nőket bántalmaz, szerintem ez az egyik legrosszabb, leggonoszabb dolog a világon. Ezek után pedig még képes saját magát beállítani a szegény Louisnak, akit mindenki csak bánt… Hát, tudod, ezek után szerintem megérdemelte azt, amit kapott. Cseppet sem tudtam sajnálni, vagy együtt érezni vele. A szerelmi szál közte és Adam Lambert (????) között egész jó volt, úgy értem, hogy simán megértettem, mit miért csinált. Ami viszont nem tiszta vele kapcsolatban, az az, hogy miért nem szakított Eleanorral? Rájött, hogy megcsalta, nem is szereti, Adamet szereti, nem is hetero, mint rájött, akkor mégis mi a fészkes fenéért van vele együtt?! Arról nem is beszélve, hogy érzi, már Eleanor sem szereti. Az meg, hogy ennyit sír… engem idegesített. 5/1,5 pont, mert volt néhány hely, ahol meg tudtam érteni, de a nőbántalmazással végleg elásta magát.
Harry:Nos, hát, legalább az ő indítékait, szándékait megértettem. Azt mondjuk nem, hogy hogy tehet ilyet a legjobb barátjával, és ezek után hogy nevezheti magát a barátjának, de mindegy. Az, hogy mindennap más nőt szed fel, egészségére váljék. Viszont, rávilágítanék egy aprócska logikai bukfencre: amikor Louis belecsimpaszkodott, azt furcsállta, viszont később kiderült, hogy, hát, nos, ahogy mondtad „a fiúkat is szereti”. Ez megint a mandarinhámozós ötlethalmaz terméke lehet, a helyedben meglebegtettem volna még az elején. Vagy kicsit előbb. Az elejtett célzások baromi jól jöhetnek, akkor kicsit profibb lenne a történeted. Nagyjából rendben volt, nem utáltam annyira, mint Louist. 5/1,5.
Niall: Hát, igazából semmit nem csinált. Nem hiszem, hogy olyan nagy szükség lett volna rá, viszont az tetszett benne, hogy segíteni akart Louisnak, de közben Harry-t is kedvelte, és nem akarta őt sem kellemetlen helyzetbe hozni. Olyan „semmi különös” szereplő volt számomra, nem kedveltem, nem utáltam, csak volt. Csak minek?  5/1,5.
Eleanor:Az egyik pillanatban még a szeretője karjaiban fekszik, a másikban meg Louist bolondítja, aztán pedig bőg, mert megbánta, hogy összefeküdt a másikkal. Igen, ez elsőre még izgalmas, másodjára is elviselhető, de harmadjára már a falat kapartam tőle. Az egy dolog, hogy összefeküdt Harryvel, és megbánta. Aztán folytatták a viszont. Végül pedig, lezárták, mondván, nem akarják Louist megbántani. Ezt még eddig lenyeltem. Ezek után pedig szépen berúgott, és összefeküdt egy ismeretlennel. Aztán, mit csinált? Sírt! Nem sírni kell, aranyom, hanem hűségesnek lenni… vagy szakítani. Rendben, jött Luca. Neki pedig egyenesen megmondta, hogy váljon el a feleségétől. Mikor lett ez ilyen erkölcsös?! Ezek után pedig szééépen vele is lefeküdt. Egyszer jó elsütni ezt a dolgot. Még kétszer, nem azt mondom. De harmadszorra… elegem van belőle. Ha már az, ami, akkor legyen nagypályás, vagy egyszer játssza ezt el, aztán bánja meg, menjen el gyónni, sírjon egy rohadt szökőkutat, könyörögjön a barátja lába elé borulva azért, hogy bocsásson meg, de ezt ne… ezt neee… Félig erkölcsös, félig nem… egy ismerősöm szavaival élve: mi ez? Skizofrén? Mert igen, olyan is van, működik is ez a dolog néhány blogon, de úgy érzem, te nem skizofrén szereplőket akarsz teremteni. Márpedig, ha nem ez a célod, akkor nem jártál sikerrel. Nem szerettem, idegesített, a hajamat téptem tőle, és egyszer nem értettem meg. 5/1, de csak azért, mert legalább szépen szakított John-nal az elején.
Összegezve+a többiek: Igazából, a többi szereplő közül is mindenki idegesített. Kivételt képez John, őt még talán bírtam is valahol. Sajnálom, de túl sok pozitívumot nem tudok mondani, csak azért szurkolok, hogy a későbbiekben szerethetőbb karaktereket vonultass fel, olyanokat, akikért lehet szorítani, velük lehet sírni, nevetni, örülni a jó dolgoknak, és sajnálni, amikor valami nem úgy sül el, ahogy ő szeretné... mert mindennek ez az alapja. Ha nem tudom szeretni a szereplőidet, nem fogom tovább olvasni. Remélem, nem bántottalak meg, nem az volt a szándékom. A blogodon írtad, hogy szeretnél építőjellegű kritikát kapni, remélem, ez az volt. :)
20/5,5


Összesen:   100/46,5


Innen: http://kkkritika.blogspot.hu/2013/11/a-szemetlada-csapat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése